Bilverkstäder

ADbildelar

Sysslar med reservdelar, bilservice, truckar, rekond och ger bra tips och råd för bilen. AD har ett brett sortiment av reservdelar till bilen, vanliga såsom sällsynta bildelar och detaljer. Genom samarbete med ledande leverantörer och varumärken kan de Garantera högsta kvalitet i reservdelar.

AD Bilverkstad har välutbildade och skickliga bilmekaniker som har kännedom kring bilmärken och modeller och processen dokumenteras i serviceprotokoll och i din servicebok. Assistansförsäkring ingår alltid vid service. Oavsett om bilen är inlämnad på service, reparation eller inte så är bilen väl skyddad och omhändertagen.

AD Truck är ett servicesystem som är uttaget för specifik behandling av lastbilar. Tanken med detta är att ge yrkeschaufförer, åkerier och maskinparker en trygghetskänsla. Precis som annan service får de också reservdelar av bästa kvalitet. För minimalt stillestånd erbjuder denna tjänst leveranser under nattid.

För att bilen ska bli ren och fin erbjuds även rekond. AD Rekond ser till att fordonet blir skyddat och underhållet och ser bra ut både på utsidan och insidan. Svanenmärkta produkter används vid bilrekond hos AD.

När det handlar om garanti bjuder AD Bildelar på Europagaranti vid servning och reparation. I garantin inkluderas arbete och reservdelar och en två månaders gratis assistansförsäkring som gäller i Sverige. De har verkstäder i 33 olika länder vilket ökar chansen för dig att störa på en auktoriserad bilverkstad.

Som sagt ger de även ut tips för hur du lättare kan hantera din bil och även sätt och metoder för hur du kan förenkla din bilkörning. De tar upp problem med infästningar, däckinfo, praktiska tvättråd, lack-info, väginformation och massor av annat.
MECA

MECA’s vision är att vara den mest eftertraktade och framgångsrika samarbetspartnern till professionella bilverkstäder. Deras affärsidé bygger på att förse professionella bilverkstäder och partners med produktsortiment och marknadsledande service och kompetens via effektiv utdelning. Inom MECA finns massor av mindre bolag. I MECA-koncernens bolagsstruktur inkluderas MECA Scandinavia, MECA Car Parts AB, MECA NORWAY, MECA Sweden AB, MECA/Mekonomen AS.

MECA har ett brett sortiment och ett stort distributionsnät som sprider sig över 120 avdelningar i Sverige, Norge och Danmark. Samtliga länder spelar en viktig roll när det kommer till förseende av reservdelar, verktyg och verkstadsutrustning till verkstäder. Genom att ha brett sortiment samtidigt som tät leverans resulterar de i sänkta totalkostnader och mer kostnadseffektiva besök till verkstaden för konsumenten.

Med många reservdelar till populära bilmodeller och samarbete med stora biltillverkare garanteras bra kvalitet och garantier. I verktygssortimentet finner du allt från handverktyg  och specialverktyg till däckmaskiner och diagnosinstrument.

MECA tror på snabba leveranser och därför ligger vikten på att leverera rätt produkt i rätt tid och med rätt pris. Oavsett varifrån materialet kommer ifrån i landet skall ovanstående punkter stämma överens med varandra. I centrallager finns lagerlagda produkter, genom hög automatiseringsgrad minskar risken att kunderna får fel produkt.

Arbetsprocessen innefattar stor miljöomtanke. MECA strävar efter ständig förbättring inom miljö utan att förändra tillgodoseendet av kundernas krav. Det som prioriteras är kompetensutveckling och kontinuerlig utveckling av nya tekniska och logiska lösningar och affärsmodeller. För att belysa allvaret i miljöarbetet så är MECA Scandinavia AB och dotterbolagen miljöcertifierade enligt ISO 14001.

 

Hedin bil

Hedin bil står för försäljning och servar personbilar och lastbilar, begagnade som nya. De erbjuder en mängd olika tjänster. De har anläggningar utspridda på olika platser i Sverige, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder. De har tillbehör som förenklar din bilupplevelse såsom alcotest och takbox, service som inkluderar olika prisgarantier och bilar i olika märken som du kan se på hedinbil.se. Olika villkor ingår i garantierna därför hänvisar vi dig vidare till Hedin Bil hemsida.

Stort utbud på begagnade bilar till bra pris. Samtliga bilar är testade och körklara. Privatleasing och komplett billån via carplus.se, försäkring, finansiering och delbetalning på service och reservdelar utlovas för att förenkla ägandet av bilen. Värt att nämna är att detta erbjuds endast så länge du innehar Hedin-kortet. Läs på hedinbil.se för info kring Hedin bil-kortet. Beställning av begagnad bil kan göras via deras hemsida eller via ett besök till en av deras verkstäder runt om i landet. Via hemsida ges möjligheten att filtrera biltyp, årsmodell, miltal och pris. Även selektion av växellåda, drivmedel och anläggning m.m kan göras.

De erbjuder företagsfordon och tjänstebil där olika erbjudanden ingår beroende vilket bilmärke som väljs. Kontakta Hedin Bil för att få bästa erbjudandet som passar just din situation. Vid köp av nya bilar gäller samma sak som vid köp av begagnade bilar. Antingen åker du personligen till närmsta bilanläggning eller söker dig fram till rätt bil på hemsidan.

Om du vill köpa lastbil eller transportbil vägleder hemsidan dig till olika val. Hedin Bil har även ett par supermiljöbilar. De är mycket medvetna om vikten av en miljövänlig bil. Sedan 2005 är Hedin Bil certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001. Strävan efter en så miljövänlig atmosfär fortsätter hos Hedin Bil. Genom samverkan minskar dess miljöbelastning, genom, hög kompetens och tydlig ansvarsfördelning kan miljöarbetet ske kontinuerligt.

 

Autoexperten

En bilverkstadskedja med ca 430 bilverkstäder i Sverige som ägs och drivs som egna företag. Företaget har tjänster där de kan hantera de flesta bilmärken. Tjänster som reparation och bilservning. Det är alltid en 3 års funktionsgaranti på samtliga reservdelar och i vissa verkstäder runt om i landet utlovas en lånebil då din bil bearbetas hos oss. Garantin gäller inte alltid. Vid felmontering, misskötsel, olyckshändelse, yrkesmässig användning, tävlingsbruk eller normalförslitning ingår ej garantin.

För att Autoexpertens kunder ska känna sig trygga utför alla anslutna bilverkstäder tester och alla mekaniker genomgår den utbildning som krävs för att kunderna ska få en sådan säker och bra service som möjligt. För smidig betalning har Autoexperten ett eget kort (Autoexperten-kortet) som delar upp betalningen. Tack vare detta kort kan kunder få kredit för enskilda köptillfällen eller kredit för löpande inköp. Delbetalning kan göras räntefritt i upp till 24 månader i verkstäderna. Kortet kan fås genom en ansökning i någon av bilverkstäderna eller på deras hemsida.

Autoexperten erbjuder vägassistans vilket innebär att de hjälper dig ifall din bil plötsligt stannar någonstans på vägen pga punktering eller tekniska fel. Denna assistans ingår i 12 månader när du servar bilen hos dem. Europaassistans är också ett liknande alternativ ifall du tillbringar mycket tid med bilen utomlands.

Hos Autoexperten hittar du massvis av tillbehör till din bil, A-Ö. Däcktillbehör, elverktyg, handverktyg och verktygsvagnar, men även saker för bilvård såsom bilfärg, kemikalier och vätskor, olja, tvätt m.m. När det kommer till leverans och frakt har du som kund hos Autoexperten många alternativ. Antingen kan hämta ut leveransen gratis i butiken, eller via varubrev. Du kan också hämta hos ombud, de har företagspaket men även hemleverans. Du väljer själv ifall du vill ha hemleveransen på dagen eller på kvällen. OBS! Vid beställning av tunga eller svårhanterliga produkter kommer du som kund alltid behöva hämta ut produkten i butik.Bosch Car service

Bosch är ett tyskt företag och en av världens ledande tillverkare av fordonskomponenter. De förser alla bilmärken med olika produkter. De erbjuder tjänster som är tillgängliga för alla typer av motorer också. Samtliga Bosch-bilverkstäder genomgår systematisk certifiering och har en hög standard. De lägger fokus i 5 punkter för kvalitetssäkring. Dessa är toppkvalitet, brett och omfattande sortiment, skäliga och ärliga, pålitliga och tillförlitliga, personliga och hängivna.

Bosch:s specialtjänster är dygnet runt-mottagning, direktmottagning, erbjudande av ersättningsbil, fordonsassistans och servicebok.

 

Mekonomen

Mekonomen är ett företag som erbjuder butik och bilverkstad och ett stort utbud av produkter för att förenkla billivet. De har ca 460 verkstäder runt om i Sverige men även Finland och Norge. De reparerar bilar från alla möjliga biltillverkare, hjälper till med felsökning och diagnostik. När bilen ska servas eller repareras använder sig Mekonomen av originaldelar eller reservdelar som motsvarar bilens kvalitet. Resultatet blir precis såsom bilen såg ut när den tillverkades i bilfabriken. Reservdelarna erbjuds med minst 3 års garanti och 3 års garanti på utfört arbete. Vid service hos Mekonomen gäller nybilsgaranti och denna skiljer sig beroende på vilken bil du har. Du kan läsa mer om de olika garantierna, frakt och leveranserbjudandena på mekonomen.se.

Assistansförsäkring är även något som Mekonomen erbjuder. Det är en trygghetsåtgärd som innebär att ifall du får motorstopp eller punktering så hjälper de till. Även ifall du tappar bort din nyckel. Detta gäller i hela Norden förutom Grönland och pågår i 1 år. På Mekonomen har de hög kompetens och modern utrustning. De har god grundutbildning och får kontinuerlig vidareutbildning. För utvecklad kompetens samarbetar alla bilmekaniker för att utbyta erfarenheter och hjälpa varandra. Utrustningsmässigt gör de så gott de kan för att ständigt inneha de bästa maskinutrustningarna på marknaden.

Så klart har Mekonomen krav på kvalite och arbetsmiljön. Miljömässigt har de en policy som säger att de ska hushålla med energi och sträva efter hållbarhet i energiutnyttjandet, minska klimatpåverkan från våra transporter och ha en kemikaliehantering som minimerar miljöpåverkan. Deras målsättning inom arbetsmiljön är att skapa en fysiskt, psykiskt och socialt sund och utvecklande arbetsplats för alla medarbetare, där risker för arbetsskador och arbetsrelaterad ohälsa förebyggs. Slutligen när det kommer till kvalitet bygger deras framgång på att de har hög leveranssäkerhet, tillgänglighet och enkelhet i hela värdekedjan från leverantör till slutkund.