Meca

MECA’s vision är att vara den mest eftertraktade och framgångsrika samarbetspartnern till professionella bilverkstäder. Deras affärsidé bygger på att förse professionella bilverkstäder och partners med produktsortiment och marknadsledande service och kompetens via effektiv utdelning. Inom MECA finns massor av mindre bolag. I MECA-koncernens bolagsstruktur inkluderas MECA Scandinavia, MECA Car Parts AB, MECA NORWAY, MECA Sweden AB, MECA/Mekonomen AS.

 

MECA har ett brett sortiment och ett stort distributionsnät som sprider sig över 120 avdelningar i Sverige, Norge och Danmark. Samtliga länder spelar en viktig roll när det kommer till förseende av reservdelar, verktyg och verkstadsutrustning till verkstäder. Genom att ha brett sortiment samtidigt som tät leverans resulterar de i sänkta totalkostnader och mer kostnadseffektiva besök till verkstaden för konsumenten.

 

Med många reservdelar till populära bilmodeller och samarbete med stora biltillverkare garanteras bra kvalitet och garantier. I verktygssortimentet finner du allt från handverktyg  och specialverktyg till däckmaskiner och diagnosinstrument.

 

MECA tror på snabba leveranser och därför ligger vikten på att leverera rätt produkt i rätt tid och med rätt pris. Oavsett varifrån materialet kommer ifrån i landet skall ovanstående punkter stämma överens med varandra. I centrallager finns lagerlagda produkter, genom hög automatiseringsgrad minskar risken att kunderna får fel produkt.

 

Arbetsprocessen innefattar stor miljöomtanke. MECA strävar efter ständig förbättring inom miljö utan att förändra tillgodoseendet av kundernas krav. Det som prioriteras är kompetensutveckling och kontinuerlig utveckling av nya tekniska och logiska lösningar och affärsmodeller. För att belysa allvaret i miljöarbetet så är MECA Scandinavia AB och dotterbolagen miljöcertifierade enligt ISO 14001.